vzw Theatruc - Daniel Adrian - 1430 Bierghes - België
tel : 00 32 (0)2 582 48 61 - Gsm : 00 32 (0)477 54 23 86 - Mail : daniel@theatruc.com

Overzicht van de loopbaan van goochelaar Daniel Adrian

en enkele Referenties...
Op een koude winternacht in het gezegende jaar 1960, op de vooravond van Halloween, huilden de wolven op de achtergrond en snikte ik verwoed voor de eerste keer in mijn wiegje dat tussen twee waterspuwers was opgehangen...

Gelukkig raakte mijn geschreeuw het hart van een verlichte goede fee en zij besloot zich over mij te ontfermen. Ze naderde het wiegje zachtjes en fluisterde mij enkele magische formules in het oor.

Reeds heel klein (hoewel ik nooit echt heel klein ben geweest ..) presenteerde ik mini-mirakels voor de verwonderde ogen van mijn familie.

Even later maakte ik kennis met een echte club voor jonge goochelaars in Brussel. Dit was een grote stimulans : nieuwe goochelvrienden ontmoeten ( Bob Alan, Fredini, Philippe Lelouchier, Marc Decoux...) nieuwe trucs en boeken ontdekken, kortom ik was in de wolken.

Na verloop van tijd had ik een klein repertorium opgebouwd, bestaande uit een initiatie duivenmagie en manipulatie.

Ik deed mee aan enkele wedstrijden en kaapte in 1984 een 3e prijs weg in de categorie algemeen goochelen tijdens het Franse Congres te Versailles.

Later ontdekte ik met een vriend (Vincent Rubinfajer - leerling van Marcel Marceau) het spel van de acteur, mime en theatertechnieken.

Waarna ik nummers creëerde die deze technieken en het goochelen met elkaar verbond (Money & Feelings). Dit amalgaam kreeg een zeker succes en ik won er een eerste prijs mee tijdens het Belgisch kampioenschap in 1987.

In 1984 ontmoette ik een tweede fee (de fee Annick). Zij betoverde, bezwoer en bekoorde mij, zodat we besloten samen hetzelfde pad te bewandelen...
Zo begonnen we wat aan onze toekomst te sleutelen, maar ook aan een nummer, gebaseerd op maskers na het volgen van een stage Commedia del arte met Franco Dragone (ex regisseur van het 'Cirque du Soleil').
In 1989 botste ik tot mijn genoegen op Stanislas (stichter van het 'Cirque du Trottoir') die een spektakel met verschillende goochelaars op touw wilde zetten (het spektakel heette dan ook zeer toepasselijk "De Tovenaars").

De 7 daarop volgende jaren stonden bol van de leuke reizen, veel plezier, spetterende spektakels en prachtige ervaringen ( bedankt, Mr Stanislas... ). Via dit spektakel vielen ons verscheidene zeer constructieve ontmoetingen te beurt en intussen ontwikkelde ik een nieuw personage voor mijn kinderspektakel.

Sindsdien bedacht ik spektakels en nummers waarin ik goocheltechnieken wilde samensmelten met theatertechnieken en een goede dosis humor.

En zo werkte ik in 1998 een 18e-eeuwse techniek uit (die we reeds even uittestten in het spektakel "De Tovenaars") en met het resultaat; "Il Tabarino" kaapte ik twee eerste prijzen weg.

Later ontdekte ik de fascinatie van het publiek voor het onverklaarbare en zogenaamd paranormale verschijnselen. Ik zette dan net een spektakel op touw dat fantastische verhalen combineert met bizarre trucs.

In dezelfde sfeer, op aanvraag van Stanislas (weer hij...), Annick als helderziende en ikzelf als niet te heldere tovenaar ontwikkelden een betoverende animatie,genieten met mate...

Op een ander domein heb ik het genoegen gehad om Arthur Tivoli te ontmoeten (specialist in ballonnenmanipulatie), die mij liet ontdekken dat je met ballonnen wat anders uit de mouw kan schudden dan hondjes of konijntjes...

We hebben ook ons grote illusies spektakel onder handen genomen. Het resultaat werd een totaalspektakel van een vol uur.

Ziehier enkele van mijn referenties:

Wedstrijden

- 1e Prijs 'Arts Annexes'op het goochelkampioenschap van Frankrijk in 1998
- 1e Prijs 'Arts Annexes'op het Belgisch goochelkampioenschap in 1998
- Deelname aan het Wereldkampioenschap in Den Haag in 1988
- 1e Prijs Algemene Goochelkunst op het Belgisch kampioenschap in 1987
- 3e Prijs Algemene Goochelkunst op het kampioenschap van Frankrijk in 1984

Gala's

- « 8e Soirée du Rêve et de l’Illusion » te Lille in 2014
- Magic Halloween Shows in Boxtalino Circus te Boom in 2014
- Gala « Rêves & Illusions » in het Crowne Plaza te Luik in 2014
- Internationaal Wereldkinderfeest te Antwerpen in 2014
- Kerstgala in het Kursaal te Dunkerque in 2012
- Theater aan Zee te Ostende in 2012
- Gala in het Koninklijk Paleis te Laken in 2012
-Internationaal Gala van het magische Congres in Brussel in 2009
- Halloweenshows voor Manbaye Fantasy sinds 2008
- Festival van Magie de Nivelles in 2008
- Festival "Magic Meribel" 2005 & 2007
- Creatie van het spektakel « WICKAWITCH SHOW » voor het pretpark Bellewaerde voor de "Horror Fest" van Halloween 2003 en een nieuw spektakel in 2004, 2005, 2008 en 2010.
- Optreden met "Le Cirque du Trottoir" voor Prinses Astrid en haar familie ter gelegenheid van de festiviteiten voor het 10 jaar koningschap van Z.M. Koning Albert II in 2003
- Creatie en opvoering van het spektakel 'DE TOVENAARS' in samenwerking met 'Théâtre Attrape' (Le Cirque du Trottoir)
1989 : Aix en Provence, Marseille, Parijs, Brussel (A/B)...
1990 : Lausanne, Annecy, Créteil, Aarlen, Welkenraedt, Brussel (Passage 44, A/B)...
1991 : Rouen, Vienne, Créteil (8x), Yverdon, Bienne, Ieper, Dilbeek, Spa, Woluwe (Delvaux)...
1992 : Zwitserland, Montélimar, Lyon, Valence, St Étienne, Dieppe,...
1993 : Zwitserland, Aubagne, Lyon, Aubenas, Fos/Mer, Tain l'Hermitage, Brussel (Senghor),...
1994 : Dijon, Grenoble, Fos/Mer, Lyon,...
1995 : Lille, Mulhouse, St Lo, Ales,...
- Magisch kongres te Bologna - Italië in 1987
-Nationaal Goochelkongres te Brussel in 1988

- Theaterfestival te Welkenraedt in 1988
- B.T.S-Night in het casino van Middelkerke
- Goocheldagen in Brupark in 1995

Televisie & filmproducties

- France2 : Le plus Grand Cabaret du Monde in januari 2011
- RTBF : consultant voor Cap48 in 2006, 2007, 2008 en 2009
- B.R.T. : Het Station (3x) - Baraka
- R.T.B. : Hoofd van affiche
- Deelname aan film " Les 7 Péchés Capitaux "

Animatie en Close-up

Professioneel salon ISM in Keulen voor Lotus, Publicitaire campagne « Back to School » 2004 voor LU koekjes, Lanceringscampagne van Frutopia (Coca-Cola), Opening Habitat-winkel in Barcelona, 100-jarig bestaan Voetbalclub Stuttgard, Onthaal publiek en deelname aan voorprogramma van eerste deel Concert van Nilda Fernandez in de Olympia te Parijs, Opendeurdagen van Niederrhein (3 jaar), Landelijk Brussel, Smurfenfeest (Grote Markt te Brussel), Kinderfeest van Kellogg's, Wereldkongres van de Jonge Ekonomische Kamer, Vakantiesalon Hasselt, 25-jarig bestaan van C & A, Inwijding van het maandblad 'Feeling', 20 km van Brussel, Decascoop, Mirano Continental, World Meeting Swift, Video Square, BMW...

Banketten

Romeyer, Kasteel van Zwijnaarde, Kasteel van Zaffelare, Château du Lac de Genval, Château d'Enghien, Château de Petit-Leez, Kasteel van Groot-Bijgaarden, Brussels Hilton, Hotel Ramada, Hotel Holiday-Inn, Westminster Hotel in Le Touquet, Europa Hotel, Antwerp Hilton Hotel, Ferme du Château de la Hulpe, Kelderen van Cureghem,..

Festiviteiten georganiseerd door firma's, e.d.

Het Senaat, EuroControl, American Express, Banksys, Shape, Touring Secours, Solvay, Belgacom, Westinghouse, Dexia, Procter & Gamble, OTAN, Golf du Berquy, Motorola, Banco di Roma, I.B.M., A.G., Banque Générale, Assubel, Monsanto, Volvo, E.B.E.S., B.N.P., Renault, Hewlet-Packart, Boeringher-Mannheim, Nestle, Citroën, P.M.U., Alcatel, Europa Meubel, AT & T...

Scholen

St Amandusschool (Borchtlombeek), Basisschool Alice Nahon (Putte), Basisschool Klimop (Zandbergen), Sint Alloysius College (Ninove), Basisschool (Asse), Sint Victor (Alsemberg), St Philipusschool (Schoten), Vrije Basisschool St Angela (Tildonk), Basisschool De Kliming (Essene), Boodschapinstituut (1030 Brussel), St Jozefsinstituut (Ternat), e.a....
en nog vele Franstalige scholen in Brussel en het Waals Gewest.

In 2003 contacteerde het pretpark Bellewaerde ons om een spektakel voor te stellen tijdens hun Halloweenseizoen. De Wickawitch Show was geboren... Omwille van het succes van dit spektakel hebben we voor de seizoenen 2004 en 2005, 2008 telkens een volledig nieuw spektakel gecreëerd. In 2010 ontstond een hele nieuwe concept : "The Rat Professor".

We hebben in totaal een veertigtal spektakels gedaan voor ongeveer 20.000 toeschouwers per seizoen.

Ziezo...er blijven nog steeds veel projecten in mijn hoofd, maar dat is een verhaal voor een andere keer...
In 2006 deed de RTBF beroep op mijn diensten (via de tussendienst van l'Ecole de Cirque de Bruxelles) als consultant om een spektakel te creeëren met de presentators van de zender in het kader van de opnames van de CAP48 aktie in de Cirque Bouglione. Sindsdien is de doelstelling vier keer met succes behaald.

In 2006 presenteerden Jacques Mercier en Barbara Louys de "Zwaarden in de Mand"
In 2007 presenteerden François de Brigode en Joëlle Scoriels "De gesneden vrouw"
In 2008 presenteerden Marc Herman en Maureen Louys "De levitatie"
En in 2009 presenteerden François de Brigode et Johanne Montay opnieuw, en deze keer presenteerden ze een nummer "Komische magie"

In 2007 realiseerde ik een jeugddroom (nog één...) door mijn eerste papegaai aan te schaffen : een geelkuifkaketoe genaamd Gringo !
Sindsdien ontwikkelde ik een echte passie voor vogels met zulke inteligentie (maar ook met een speciaal karakter...)

Uiteindelijk hebben er 2 aras, 2 zonneparkieten, 1 amazone en enkele parkieten onze jungle komen bijvullen.

In dit thema ontwikkelde ik in 2008 mijn vogelspektakel "Icariha" door er mijn kaketoe en enkele parkieten aan toe te voegen. De andere vogels zullen met de tijd ook worden geïmplementeerd naargelang hun training het toelaat.

Ik heb ook het grote plezier gehad om dit nummer te mogen opnemen voor een aflevering van Patrick Sebastien : " Le Plus Grand Cabaret du Monde " op France2 die uitgezonden is geweest op 22 januari 2011 ( Video )
In 2012 heeft het Koninklijk Paleis mij gecontacteerd voor een galavoorstelling in aanwezigheid van Koningin Paola